Fotbalul – sportul rege

fotbalFotbalul, cel mai popular sport de echipa din lume, si-a castigat renumele probabil datorita echipamentului ieftin si simplu, necesar pentru practicarea lui dar si pentru simplitatea regulilor dupa care se desfasoara. Cu toate ca in jurul anilor 1530 in Florenta se practica un joc asemanator celui din ziua de azi dar cu echipe de 26 de jucatori, nu italienii au fost inventatorii oficiali ai sportului rege ci englezii, care pe 24 Octombrie 1857 au infiintat primul club de fotbal din lume, Sheffield Football Club. Fondatorii acestuia, in anul 1870, au adoptat regula ce stipuleaza formarea echipelor din 11 jucatori.

Primul meci oficial din istoria fotbalului a fost jucat in anul 1860 intre Sheffield FC si Hallam FC, echipa infiintata chiar in acel an, meci jucat dupa regulile celor doi fondatori ai Sheffield FC.

Fotbalul este sportul care fascineaza deopotriva copii sau persoane trecute de 60 de ani, multi dintre acestia practicandu-l la nivel de amatori. Datorita popularitatii lui, fotbalul a devenit o industrie din care se scot bani foarte multi si in care s-au investit extrem de multe resurse, ajungandu-se la nivelul profesional din ziua de azi. Tocmai de aceea exista jucatori care au salarii de cateva milioane de euro anual, acestia aducand cluburilor profituri uriase datorita profesionalismului si popularitatii lor.

Indiferent ca se practica pe teren, in curtea scolii, in parcarea din fata blocului sau in fata calculatorului si folosind internetul, jocul de fotbal ramane intotdeauna un prilej de relaxare si de socializare. Grupuri de prieteni inchiriaza terenuri de fotbal pentru a alerga mingea cateva ore si pentru a incerca sa isi imite idolii indiferent care sunt acestia.

Jocuri de fotbal construite pe platforme de lemn sau plastic, de diferite marimi si in diferite stiluri se gasesc in salile de jocuri, in parcuri de distractie sau in casele oamenilor deoarece aduc competitia in randul celor care il practica. Internetul si industria jocurilor video ofera de asemenea nenumarate jocuri cu fotbal, acoperind si cele mai exigente cerinte ale clientilor, dovada stand faptul ca regulat apar jocuri noi care sa starneasca curiozitatea fanilor sportului rege. Plecand de la jocuri mici in care jucatorul trebuie doar sa suteze la poarta sau sa rezolve puzzle-uri referitoare la fotbal, pana la jocuri complexe in care jucatorul isi poate alege echipa cu care vrea sa joace, echipamentul in care ii imbraca, poate schimba jucatorii din teren exact ca un antrenor intr-un meci real, poate participa la campionate interne ale unor tari sau internationale jucand cu echipa nationala preferata, jocurile video vor avea succes garantat.

Pe langa fotbal s-au dezvoltat si alte industrii adiacente acestui sport cum ar fi producatorii de echipament sportiv, casele de pariuri sportive si bineinteles industria jocurilor video. Practicarea fotbalului la nivel profesional implica foarte multa munca, disciplina, renuntarea la anumite avantaje ale vietii particulare dar tot efortul este rasplatit in momentul in care jucatorul ajunge la o echipa mare unde pe langa bani, va castiga faima si fani care il vor aprecia si idolariza.

Indiferent de metodele in care fotbalul va ajunge alaturi de fanii acestui sport sau de felul in care acestia il practica, acesta va fi cunoscut intotdeauna ca sportul rege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *