Parfumul, eticheta masculina a unui barbat

parfum barbatescLi se intampla si femeilor sa intoarca privirea dupa un anume domn X care lasa in urma sa un iz placut de parfum barbatesc. Toate casele de parfumuri au scos si varianta masculina a unui parfum. Astfel, barbatii au posibilitatea sa-si aleaga un miros masculin care sa-i reprezinte. Alegerea parfumului potrivit poate deveni o adevarata problema pentru un barbat avand in vedere numeroasele produse care exista astazi pe piata romaneasca si nu numai.

Cum sa aleaga un barbat parfumul potrivit?

In zilele noastre exista parca o intrecere intre barbati: care miroase mai bine, care are cel mai bun parfum si care atrage astfel cele mai multe priviri. Problema cu care se confrunta multi barbati este ca nu intotdeauna parfumul pe care si l-au ales este cel mai adecvat.

Daca deja stii cam ce iti place si ti se potriveste in materie de parfumuri barbatesti atunci este simplu. Daca nu, cea mai buna varianta ar fi ca partenera sa te ajute in alegerea parfumului… in fond ea este cea care iti adulmeca mirosul. Insa, daca aceasta nu exista (ceea ce nu e sfarsitul lumii… candva candva tot va aparea) si nici nu stii exact ce vrei, ar fi bine sa urmezi cateva sfaturi pentru a fi sigur ca parfumul pentru care optezi ti se potriveste.

Un prim sfat ar fi sa nu te lasi influentat de reclame pentru parfumuri barbatesti, posibil ca mirosul acelui parfum sa nu te avantajeze. Parfumurile miros diferit de la persoana la persoana, caci fiecare corp are mirosul lui. Alege un magazin de parfumuri, preferabil nu cele de cartier unde produsele nu sunt de calitate si cere mostre. Nu e indicat sa le lasi pe vanzatoare sa te parfumeze cu tot felul de mirosuri masculine, caci exista riscul sa iesi de acolo mirosind a drogherie. Consulta mai multe variante masculine de parfumuri si ia-ti cateva mostre pe care sa le folosesti in zilele urmatoare. Preferabil ar fi sa le folosesti cand iesi in discoteci sau cluburi si sa vezi care este reactia celorlati, in special a femeilor. Daca nu exista nici o reactie, este evident ca nu acela este parfumul tau.

O alta metoda de a alege un parfum, aplicabila si in cazul femeilor este anotimpul sau momentul zilei. Vara sau in timpul zilei se prefera parfumurile fresh, usoare si fara mult alcool, pe cand iarna sau seara se poate alege un parfum mai tare.

In alegerea parfumului potrivit trebuie luata in calcul si varsta. Nu poti folosi la 50 de ani parfumul cu care te dai la 30. Cel mai bine ar fi ca la o varsta inaintata sa alegi un miros usor cu accente de fructe.

Care sunt aromele specifice parfumurilor masculine?

In general casele de parfumuri creeaza parfumuri pentru barbati si pentru femei. Daca cele feminine sunt florale (trandafir, iasomie, lacramioara, vanilie), cele masculine au la baza in principal arome de feriga, stejar, mosc, lavanda si lemn pretios. Durata unui parfum nu tine de aroma folosita, ci de calitatea acestuia. Parfumul se fabrica din esenta (15-30%), apa distilata si alcool. In parfum exista cea mai mare concentratie de aroma, el avand o durata intre 4 si 8 ore. Urmeaza apa de parfum care tine intre 3 si 6 ore si apoi apa de toaleta intre 2 si 4 ore.

Ca barbat acordati mai multe zile alegerii parfumului. Testati mai multe arome masculine si gasiti-o pe cea care sa se imbine cel mai bine cu mirosul pielii dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *